The Guest Book #(2020)

The Guest Book TV Series Aug

You are here: Home - Books - Seindah Mawar Berduri


Seindah Mawar Berduri

Seindah Mawar Berduri By Fatimah Syarha Mohd Noordin Seindah Mawar Berduri SINOPSIS Khazinatul Asrarazanah kerahsiaan Seorang gadis yang menyimpan rahsia kesucian hati yang takut dan cinta pada Ilahi di sebalik tabir aurat yang menghijab diri Dia menjadi siulan ramai lelaki

  • Title: Seindah Mawar Berduri
  • Author: Fatimah Syarha Mohd Noordin
  • ISBN: 9789836299
  • Page: 373
  • Format: Paperback
  • Seindah Mawar Berduri By Fatimah Syarha Mohd Noordin SINOPSIS Khazinatul Asrarazanah kerahsiaan Seorang gadis yang menyimpan rahsia kesucian hati yang takut dan cinta pada Ilahi di sebalik tabir aurat yang menghijab diri Dia menjadi siulan ramai lelaki namun falsafah cinta yang dipegangnya menyebabkan dirinya tidak mudah untuk dimiliki Dia tetap teguh dengan falsafahnya biarpun didatangi dugaan cinta silih berganti.KSINOPSIS Khazinatul Asrarazanah kerahsiaan Seorang gadis yang menyimpan rahsia kesucian hati yang takut dan cinta pada Ilahi di sebalik tabir aurat yang menghijab diri Dia menjadi siulan ramai lelaki namun falsafah cinta yang dipegangnya menyebabkan dirinya tidak mudah untuk dimiliki Dia tetap teguh dengan falsafahnya biarpun didatangi dugaan cinta silih berganti.Khazinatul Asrar mendapat keistimewaan itu kerana rahsia falsafah cintanya pada Ilahi Cinta yang kudus dan suci.Kehebatan falsafah cintanya itu menyebabkan banyak kumbang yang akur tewas Mereka tak terdaya menempuhi ranjau dan duri sepanjang perjalanan untuk menyunting mawar idaman Apakah sebenarnya falsafah cinta Khazinatul Asrar Adakah cintanya semata mata untuk Ilahi lalu meminggirkan lelaki Kenapakah ramai kumbang yang tercabar untuk memiliki si mawar yang sedang mekar di Taman Larangan itu dan banyak lagi persoalan yang perlu diterokai.Akhirnya muncullah si jejaka pilihan Allah S.W.T buat si mawar berduri, menyingkap seribu satu rahsia kesucian hati di sebalaik tabir cinta Khazinatul Asrar Bagaimana Khazinatul Asrar akhirnya dimiliki Siapakah sang kumbang itu yang berjaya mencari penawar bisa duri wardah Yang pasti, novel ini menghidangkan kebenaran janji Allah yang termaktub dalam surah An Nur, Wanita yang toyyibaat itu untuk lelaki yang toyyibuun Sucinya cintamu Khazinatul Asrar, seindah mawar berduri Sumber ibtisamminaliman
    Seindah Mawar Berduri By Fatimah Syarha Mohd Noordin

    Seindah Mawar Berduri by Fatimah Syarha Mohd Noordin saya suka sgt novel nivel seindah mawar berduri merupakn novel pertama karya Fatimah Syarha yg telah sy bacai Allah,sy ingin mengetahui lebih lanjut karya beliau yg telah diterbitkn flag Like see review Jun , Dhirar Al azwar rated it it was amazing. Seindah Mawar Berduri Islamic Novel Wattpad Mar , Read story Seindah Mawar Berduri Islamic Novel by Zulfadhli with , readsINDAH MAWAR BERDURI TINTA PENGARANG Seindah Mawar Berduri Home Facebook Seindah Mawar Berduri , likes talking about this Jadilah bunga mawar yang indah berpagarkan duri, Jangan biarkan dirimu menjadi bunga yang hanya indah tetapi sayang tidak berduri Duri mawar Seindah Mawar Berduri Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. SEINDAH MAWAR BERDURI seindah mawar berduri i m simple personbut i just want to say that i m very sensitive personwho want to friends with me just be careful View my complete profile DOC kajian novel seindah mawar berduri cx ey merupakan kajian untuk subjek metodhologi pada semester kelima bagi pelajar kesusasteraan warisan mengkaji teori prngkaedahan melayu, unsur dakwah. Seindah Mawar Berduri Seindah Mawar Berduri Jadikanlah dirimu mawar yang menyeri dan menguntum di jalan dakwah dan biarkanlah mawar itu terpaksa dilukai oleh onak duri untuk merasai harumnya kasih Ilahi. Pages Seindah Mawar Berduri Seindah Mawar Berduri Cari Bahan Ilmiah DI sini Halwa Telinga Munajat Gemerisik Jiwaku jangan difikir derita akan berpanjangan, kiri Adam dengan seindah kejadian Akulah si tulang bengkok Yang Kau gubah dengan kekuatan perasaan mengatasi panjangnya akal fikiran Sebagai fitrah dan. sEiNdAh mAwAr bErdUri sEindAh mAwAr bErdUri aku hanyalah insan biasa y dcipta d atas muka bumi ini,bg menggalas tanggungjwb penting yang Allah telah amanatkan buat hambanyaak mmulakan stiap lgkah prjalanku dgn restumu ayah,restumu ibukuga sinaran keimanan,kbhgiaan milik kita bersamaak tetap akdilah View my complete profile Beginilah Ciri Ciri Bunga Mawar, Filosofi Warna dan Jenisnya Bunga mawar putih Mawar berwarna putih ini kerap dimanfaatkan untuk acara pernikahan, dan sejenisnya Ciri khasnya adalah bunganya berwarna putih Selain itu, aromanya begitu harum Meskipun batangnya berduri, namun bagian ini halus dan licin Mawar berwarna putih ini juga bisa melambangkan kebajikan, kemurnian, dan persatuan cinta.

    • [PDF] Seindah Mawar Berduri | by ☆ Fatimah Syarha Mohd Noordin
      373 Fatimah Syarha Mohd Noordin

    One thought on “Seindah Mawar Berduri

    1. Maxhanafi Hanafi on said:

      Bismillah It s started with my intention to see how Kak Ha author which I perceived might have a glimpse of Zainab Al Ghazali youth time before she joined Ikhwanul Muslimin A bit of feminist ie she quite radical when inducing women right in Islam in some of her blog posts and articles Flabbergasted What I found from this book kicked me out Previously, I always find feminist will try to falsify Allah made men leadership nature and slaughter our since I m a man great ultimate traits to raise women [...]

    2. Layyinulharir90 on said:

      pernah baca melalui teman x pernah pon jumpa novel dierklu ade saper2 tau cm ner dan d mana nak dapatkan sila kongsi ilmu

    3. Az ZahraIslam on said:

      MasyaALLAH, it s really worth reading to read this novelI love it so muchByk pengajaran yg disampaikn terutamany Cinta terhadap ALLAH yg seharusnya melebihi cinta kita terhadap ciptaan Nya kerana segala suatu yg diciptakan ALLAH adalah nikmat kurniaan Nya terhadap kita, maka ALLAH lah yang selayaknya dicintai kerana cinta itu sebenarnya datang dari ALLAH Subhanahu wa Ta ala.

    4. Mujahidah Islamiyah on said:

      alhamdulillah.dikit sebanyak menambah keteguhan imanwatak khazinatul asrar memberi kesan maksima terhadap diri ana

    5. Nadia on said:

      5 stars rugi tak bacaBuku ini merupakan buku pertama Fatimah Syarha Gaya tulisan yang bagus serta mempunyai kemampuan untuk sisipkan ilmu ilmu agama ke dalam novel Itulah yang aku paling sukakan about Fatimah Syarha Selain Doktor Farhan Hadi, Fatimah Syarha berkemampuan untuk memberi peringatan tazkirah di samping bercerita Dan ceritanya bukan cerita cerita yang bosan Tetapi ia mempunyai actual plot, konflik, etc.Dalam buku ini sahaja, saya dapat belajar tentang kepentingan tahajjud, dhuha Kewaj [...]

    6. Zabidah Salim on said:

      Waktu bahagian bahagian awal rasa macam tak habis habis cerita ni meleret leret aje rasanya Ada juga yang rasanya tak real aje Ditambah pula dengan tak ada penggunaan perenggan untuk menunjukkan dah tukar situasi Mungkin itu kesalahan penerbitan agaknya.Tapi kehalusan penulisan dan indahnya Islam yang hendak disampaikan penulis menuntut supaya buku ini terus dibaca dan memang it s definitely worth it Sejak dari cerita bapa Hijriah masuk hutan dan menemui keinsafan, I dah tak boleh letak buku ni. [...]

    7. CekMoNSter on said:

      Buku yang pada saya boleh menjawab persoalan persoalan kepada permasalahan cinta menurut islam Begitu banyak hujah hujah yang dibahaskan dalam bentuk penceritaan mengenai topik yang sering disalahertikan.Buku ini mengisahkan bagaimana Khazinatul Asrar menepis dugaan dugaan yang mengaitkan dirinya dengan cinta manusia Dia berusaha untuk menguatkan diri, sekalipun diburu oleh ramai lelaki.Pintanya satu, supaya diberikan yang terbaik dalam rahmat Nya Pendek sahaja cerita, tetapi mantap dan penuh Su [...]

    8. Fadilah Tahir on said:

      Bagus untuk bacaan para remaja yang sedang mengejar cinta secara membuta tuli, tanpa memikirkan masa dan waktu yang tepat untuk bercinta yang bermatlamatkan perkahwinan semata mata yang berpaksikan mencari RedhaNya

    9. Puteri on said:

      antara yg membuatkan aku mengalirkan air mata dek betapa kerdilnya diri hadiah dr murabbi bisu

    10. Idayu H on said:

      boleh saya tahu sama ada jalan ceritanya serupa dengan Aku Ada Wali nampaknya macam sama.

    11. Amar Haziq on said:

      Gaya bahasa beliau membuatkan imej imej penceritaan muncul di depan mata Pendalaman emosi sangat ditekankan.

    12. Zahira on said:

      saya suka sgt novel nivel seindah mawar berduri merupakn novel pertama karya Fatimah Syarha yg telah sy bacai Allah,sy ingin mengetahui lebih lanjut karya2 beliau yg telah diterbitkn

    13. Fatihah Hisham on said:

      pade saper2 pemnat noveljgn mis bce nvel ni koz bnyk msg yg pntg dismpaikan mlaluinovel nim sgt2

    14. Siti Maryam Lukman on said:

      menarik and i love the poems and the way cerita digarapkan Allah mengetahui jodoh HambaNya Believe in Him Let Go Let GOD

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *